Известие

Collapse
No announcement yet.

изля ми се антифриз(вода) в краката???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

за антифриза

Понеже не ми се говори за форсажи и фолксвагени(две несъвместими неща),по въпроса за теч на антифриза,мога само да предположа(не знам дали ми е ден за врачуване),че проблема може да е от кранчето на парното-ала Типо,ала Темпр и Дедра-ако го смениш и пак го спука-гарнитура на мотора
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Днес загледах, че ми е мокра стелката на шофьорското място. Една мазна течност такава, на антифриз ми заприлича и погледнах казанчето - нивото беше поспаднало.
      Понеже от писаното дотук май съм за кранче, някакви хинтове за намиране/сваляне/ремонт да дадете? Аз надникнах бегло под таблото, ма не видях да капе отнякъде. Довечера по-обстойно ще прегледам.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass
        Днес загледах, че ми е мокра стелката на шофьорското място. Една мазна течност такава, на антифриз ми заприлича и погледнах казанчето - нивото беше поспаднало.
        Понеже от писаното дотук май съм за кранче, някакви хинтове за намиране/сваляне/ремонт да дадете? Аз надникнах бегло под таблото, ма не видях да капе отнякъде. Довечера по-обстойно ще прегледам.
        И аз имах подобен проблем преди време, но при мен тогава се оказа, че цилиндърчето/помпичката на съединителя изпуска/сълзи. Провери, да не би при теб да е това...
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Тва за съединителя беше първата ми мисъл (и шаш) Не е от него, огледах внимателно - мокри стелката в дясната част, точно до средната конзола. Течността е безцветна. А парно имам зверско, бтв - днес една колежка беше примряла от студ като я зех от спирката и го надух. Като се замисля, може точно тогава да е протекло...

Comment

Първоначално публикувано от street_fighter
            оказа се че кранчето се е спукало,свалих го(сваля се доста лесно без да се маха табло и така на татък)някой има ли представа колко струва горе долу ново?
            Ако пак ти спука кранчето-главата долу!Гарнитура!
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

а аз го изживях това с антифриза върху краката преди няколко месеца! при мен се беше преебало кранчето и се беше запушило и при едно изръчкване ми гръмна радиаторчето. бая пари се изръсих тогава. ама то нали ГТВ каво видят и вадят големите секири.......
              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Къде по дяволите е тоя кран бре Врях се като хлебарка под таблото между педалите, ма не виждам ни тръби, ни кран, ни нищо Трябва ли да се разглабя нещо там?
                BTW дебна всеки ден от една седмица и няма ни теч, ни загуба на антифириз - кво беше тва наводнение, не знам...

Comment

http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/re ... 304882.JPG

Виж тук. Над педала на газта има изваден маркуч, а над него 2 палстмасови тръби - едната е от изваденият маркуч, другата все още си има маркуч - това е радиатора на парното и там на тези тръби е кранчето ( до колкото знам) Та трябва да махнеш предпазната пластмасовая кора до педала на газта за да го видиш.
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Благодаря! Ще пробвам довечера кво ще стане.

Comment

16 лева и 20 минута работа - решението на проблема

Comment

Лелей имаш ли ABS ??? Голямо приключение ще има.
                        Скапва се работната помпа и протича в сервото.Мембраната му изгнива и се пробива и няма спирачки.
                        4 часа ми отне демонтажа -ABS , помпа и накрая серво.
                        Сервото става от Фиат - плоско е и е 40-50 лв 2 ра младост. Обаче , ако нямаш ABS е тумбесто като на ЗИЛ , трудно за намиране и е над 70лв . Но ти си с кола 85г значи си с тънкото серво.
                        Сглобяването и то ми отне около 4 часа и после обезвъздушаване.Последното не стана като хората и отидох след 3 опита на машина за смяна на течност.

Но съм се зарекъл никога повече на 155 ца няма да сменям серво и спирачна помпа.

Щом има следи по стелкото почти на 80% съм сигурен че имаш спирачна течност и в сервото - няма къде другаде да се събира.
                        въобше много неприятна работа.
                        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Кранчето на парното беше бе човек, стига с тия апокалиптични сценарии
                          При мен беше зад 2 пластмаси - като ги свалихме веднага се видя откъде капе. Пластмасата на кранчето беше корозирала (или какъвто е правилният термин) на едно-две места и се ронеше с нокът дори (в смисъл, не се е сцепило от зор, в контекста на казаното от Вирусалфа).

Comment

Кранчето на парното беше бе човек, стига с тия апокалиптични сценарии
                            При мен беше зад 2 пластмаси - като ги свалихме веднага се видя откъде капе. Пластмасата на кранчето беше корозирала (или какъвто е правилният термин) на едно-две места и се ронеше с нокът дори (в смисъл, не се е сцепило от зор, в контекста на казаното от Вирусалфа).
                            ...пластмасата старее и става много чуплива и ронлива.
                            AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                            Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Working...
                            X